24. William Strang: W. B. Yeats arcképe

1903

24. William Strang: W. B. Yeats arcképe

1903

A korszakban Anglia egyik legkedveltebb portretistájaként William Strang számtalan kortársát örökítette meg. Szívéhez legközelebb az irodalmi élet alakjai álltak, akikkel gyakran baráti kapcsolatot is ápolt, de előszeretettel illusztrált irodalmi műveket is. W. B. Yeats (1865–1939) költőről egy közös ebéd alkalmával született ez az ifj. Hans Holbein stílusát idéző rajz. A portré reneszánsz jellege abban áll, hogy a legfontosabb részek alaposan, életszerűen kidolgozottak, míg a lényegtelenebbeket egy-egy erőteljes kontúrvonal határozza meg. W. B. Yeatsről számos portré készült, amiben szerepet játszhatott az is, hogy maga is bírt festői ambíciókkal, bár végül a művészeti stúdiumok után a költészet mellett kötelezte el magát.

MIZO FLAT WHITE

MIZO FLAT WHITE

Találkoztál már ezzel az ausztrál kávékülönlegességgel? Mi elhoztuk neked! A Mizo Coffee Selection egyik legerősebb tagja. Alapja egy jó erős espresso, finom zsírdús Mizo tejjel keverve.

Legyen szó kirándulásról, hosszúra nyúló értekezletről vagy a héten a harmadik vizsgáról, ez a kávé felfrissít bárhol, bármikor!