29. Vincent van Gogh: A nueneni kert télen

1884

29. Vincent van Gogh: A nueneni kert télen

1884

A csupasz fák abban a tél végi kertben állnak, ahol Van Gogh két évet töltött apja lelkészlakjának mosókonyhájában alkotva. Az emberi alak hiánya felerősíti a kopár növényzet által sugallt fojtogató magányt. A rajzot nem tanulmánynak, hanem eladásra kínált, önálló műnek szánta a művész, aprólékosan kidolgozta a részleteket, és tollal keretezte a kompozíciót. Ekkoriban annyira szegény volt, hogy még egy viszonylag olcsó rajz eladása is jelentős segítség volt a mindennapjaiban. A síkszerűség és az erős vonalasság a japán fametszetek ismeretét sejteti. Van Gogh egy ideig a Goupil műkereskedő cégnél dolgozott, a keleti művek itt ejthették rabul. Rajzunk készítése idején művészileg még csupán szárnyait bontogatta, hiszen végleg csak 1880-ban kötelezte el magát az alkotás mellett.

MIZO ESPRESSO

MIZO ESPRESSO

Az igazi, a klasszikus kávé, főleg mert arabicából főzzük! Ezt a finoman krémes kávét elegyítjük 2,8%-os, kellemesen telt ízű Mizo tejjel, és így hoztuk létre a Mizo Espresso kávékülönlegességet. Az Espresso, mint ahogy a neve is mutatja, gyorsan készül, és gyorsan szokás meginni. Az olaszok például egy hörpintéssel fogyasztják.

Te viszont nyugodtan kortyolgathatod hosszan a Mizo Espressot, ahol csak kedved támad, a reggeli vagy ebéd utáni felfrissülés így is garantált.