28. Henri de Toulouse-Lautrec: Edmée Lescot

1893

28. Henri de Toulouse-Lautrec: Edmée Lescot

1893

Lautrec nagyon szerette a párizsi szórakoztatóipar jellegzetes intézményeit, a zenés kávéházakat, amelyek a második császárság alatt jöttek divatba. A közönség asztal mellett ülve fogyasztotta italát, miközben egy kis színpadon zajlott az előadás. Az előadásokat a sikamlós megjegyzésekkel fűszerezett, szándékosan közönséges nyelvezet és az erőltetetten látványos színpadi játék jellemezte, amely a szigorú kritikusok ellenérzését váltotta ki. Lautrec hol tánc közben, hol egy jellegzetes színpadi mozdulatot megragadva ábrázolja a fellépő művészeket, de az összképhez számára a nézőközönség megjelenítése is hozzátartozik. Fekete, valamint olajzöld színben nyomtatott litográfiái rendkívüli változatosak a fény-árnyék megjelenítése, a különböző vastagságú vonalak használata, a satírozással, illetve fröcsköléssel létrehozott felületek váltakozása terén. A spanyol táncáról híres Edmée Lescot már-már groteszk meghajlással fordul a nézők felé.

MIZO ESPRESSO

MIZO ESPRESSO

Az igazi, a klasszikus kávé, főleg mert arabicából főzzük! Ezt a finoman krémes kávét elegyítjük 2,8%-os, kellemesen telt ízű Mizo tejjel, és így hoztuk létre a Mizo Espresso kávékülönlegességet. Az Espresso, mint ahogy a neve is mutatja, gyorsan készül, és gyorsan szokás meginni. Az olaszok például egy hörpintéssel fogyasztják.

Te viszont nyugodtan kortyolgathatod hosszan a Mizo Espressot, ahol csak kedved támad, a reggeli vagy ebéd utáni felfrissülés így is garantált.